Британският министър за Brexit Доминик Рааб заяви, че очаква сделката по развода

...
 Британският министър за Brexit Доминик Рааб заяви, че очаква сделката по развода
Коментари Харесай

Доминик Рааб: Ще има сделка между Лондон и Брюксел до 21 ноември

 Британският министър за Brexit Доминик Рааб съобщи, че чака договорката по развода с Европейския съюз да бъде финализирана до 21 ноември, предава Bloomberg. Цената на паунда се повиши незабавно след изявлението.
В писмо, изпратено на 24 октомври и оповестено през днешния ден, Рааб споделя, че е реализиран „ сериозен прогрес “ през последните седмици посредством частично на новите английски оферти за разрешаването на въпроса по митническите инспекции на ирландската граница.Този въпрос затруднява договарянията от месеци, само че Рааб звучи окуражен, че ще се стигне до бързо решение. „ Въпреки разликите ни не сме надалеч от съглашение по този въпрос “, написа Рааб до ръководителя на комисията по Brexit в английския парламент.

„ Ще бъда благополучен да покажа доказателства пред комисията, когато договорката бъде финализирана и все още очаквайте 21 ноември като подобаваща дата “, написа той.
 
Паундът се насочи към най-големия си дневен растеж от над три седмици, търгувайки се с 0,6% по-високо до 1,2781 паунда за $ след новината.

Говорителят на министър-председателя Тереза Мей – Джеймс Слак, обаче омаловажи смисъла на мненията на Рааб. „ Няма да се меся в интерпретациите, които вършиме по това “, сподели той. „ Това е преписка, която аз персонално не съм виждал “.

Слак поддържа линията, че държавните управления желаят да реализират договорка по Brexit възможно най-скоро.

Въпреки това мненията на Рааб се опълчват на формалната позиция на Европейски Съюз, който към този момент се въздържа да свика специфична среща за утвърждението на договорка по Brexit, чиято концепция е да се договори доникъде на ноември.

Иначе идващия път, когато водачите на оставащите 27 страни членки в Европейски Съюз би трябвало да седнат с Мей, ще бъде на срещата на Европейския съвет през декември.
По публикацията работи: Виктория Тошкова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР